Edunvalvontavaltuutus - tärkeä päätös elämän varrella

Blog

Elämän varrella voi tapahtua odottamattomia asioita, jotka voivat rajoittaa omaa kykyä huolehtia omista asioistaan. Tällaisissa tilanteissa edunvalvontavaltuutus on merkittävä päätös, joka helpottaa elämää ja antaa turvaa tulevaisuuteen. Tässä blogissa käymme läpi edunvalvontavaltuutuksen tärkeimmät asiat ja pyrimme vastaamaan yleisimpiin kysymyksiin, jotka aiheesta saattaa mieleen nousta.

Mikä on edunvalvontavaltuutus?

Mikä on edunvalvontavaltuutus? Edunvalvontavaltuutus on sopimus, jossa henkilö nimeää haluamansa henkilön huolehtimaan hänen asioistaan, mikäli hän sairauden tai vammautumisen takia menettää kyvyn hoitaa omia asioitaan. Edunvalvontavaltuutus on voimassa vain, jos se on rekisteröity maistraatissa ennen sen tarvetta.

Kenen kannattaa tehdä edunvalvontavaltuutus?

Kenen kannattaa tehdä edunvalvontavaltuutus? Edunvalvontavaltuutus kannattaa tehdä kaikkien yli 18-vuotiaiden, vaatimuksena on, että ymmärtää valtakirjan sisällön. Erityisesti se on tärkeä henkilöille, jotka haluavat varmistaa, että juuri heidän haluamansa henkilö tai henkilöt huolehtivat heidän asioistaan. Valtakirjassa voi myös määritellä, miten haluaa asioitaan hoidettavan.

Mitä asioita edunvalvojalle kuuluu?

Mitä asioita edunvalvoja voi hoitaa? Edunvalvojan tehtävänä on huolehtia valtuutuksen antajan henkilökohtaisista ja taloudellisista asioista, kuten esimerkiksi hoitaa pankkiasiat, maksaa laskut ja maksaa sairaalalaskut. Edunvalvoja ei kuitenkaan saa tehdä päätöksiä henkilön perhe- tai asumisasioissa ilman erillistä valtuutusta.

Miten edunvalvontavaltakirja tehdään

Miten edunvalvontavaltuutus tehdään? Edunvalvontavaltuutus tehdään maistraatin lomakkeella, joka löytyy maistraatin verkkosivuilta. Lomakkeessa määritellään valtuutuksen antaja, edunvalvojat ja mahdollinen sijainen sekä annetaan valtuutuksen voimassaolon ajankohta. Lomakkeen täyttämisen jälkeen se toimitetaan maistraattiin, jossa se rekisteröidään. Apuna kannattaa käyttää asiantuntijaa, joka voi olla esimerkiksi oikeusaputoimisto, asianajotoimisto, lakiasiaintoimisto tai pankin notariaattipalvelut.

Edunvalvontavaltakirjalla voi vaikuttaa omaan tulevaisuuteen

Miksi edunvalvontavaltuutus kannattaa tehdä? Edunvalvontavaltuutus kannattaa tehdä, jotta turvataan oman elämän hallinta myös silloin, kun omat voimat eivät riitä. Sen avulla varmistetaan halutun henkilön huolehtivan omien asioiden hoidosta ja mahdollistetaan elämänhallinnan jatkuminen halutulla tavalla. Edunvalvontavaltuutus on helppo ja edullinen tapa varmistaa turvallista tulevaisuutta.

 

Edunvalvontavaltuutus on tärkeä päätös, joka kaikkien yli 18-vuotiaiden kannattaa tehdä. Edunvalvontavaltakirja antaa turvaa tulevaisuuteen ja varmistaa oman elämän hallinnan myös silloin, kun omat voimat tai kyvyt eivät siihen enää riitä. Edunvalvontavaltuutuksen avulla valtuutuksen antaja voi varmistaa, että juuri hänen haluamansa henkilö tai henkilöt hoitavat hänen asiansa. Sen avulla varmistetaan myös elämänhallinnan jatkuminen halutulla tavalla. Edunvalvontavaltuutus on helppo ja edullinen tapa varmistaa turvallinen tulevaisuus.

jaa  

26 September 2023

Juristi ja lakimies –blogi

Tässä blogissa kirjoitamme laista, oikeudesta, lakimiehistä ja juristeista. Jos mietit, miten valitset oikean juristin tai, mikä ero on juristilla ja lakimiehellä, olet löytänyt juuri oikean blogin pariin. Juristi on asiantuntija, joka on erikoistunut johonkin oikeudelliseen erikoisalaan. Juristin tehtävänä on löytää ratkaisuja asiakkaan ongelmaan ja pyrkiä lopputulokseen, joka tyydyttää kaikkia osapuolia. Oletko kiinnostunut opiskelemaan lakia vai onko aihe muuten ajankohtainen? Siinä tapauksessa olet löytänyt juuri oikean blogin pariin. Pyrkimyksenämme on kirjoittaa alasta kattavasti ja tarjoilla mielenkiintoisia kirjoituksia aiheesta. Voit myös mielellään kommentoida kirjoituksia tai jakaa omia kokemuksiasi aiheesta. Voit myös ehdottaa aiheita, joista haluaisit lukea lisää. Toivotamme viihtyisiä hetkiä blogin parissa.